Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Κεντρικός Επιθετικός: Άσκηση Αντίδρασης και Σουτ

 Άσκηση ατομικής προπόνησης Κεντρικού Επιθετικού, η οποία περιέχει ερεθίσματα βελτίωσης σε συναρμογή, ταχύτητα αντίδρασης, οδήγημα, προσποίηση και σουτ. Είναι παραλλαγή/εξέλιξη της άσκησης Νο 9 στην ενότητα ''Κεντρικός Επιθετικός'',  στη σελίδα 105 του βιβλίου ''Προπόνηση θέσης στο ποδόσφαιρο''.

Ο ποδοσφαιριστής εκτελεί συναρμογή (1) είτε με μέτωπο, είτε με πλάτη στον προπονητή. Με το ανάλογο οπτικό ή ηχητικό ερέθισμα (εντολή κόκκινο στο σχήμα), εκτελεί αρχικά ελλειπτική ταχύτητα (2) στον κόκκινο κώνο και στη συνέχεια με δεύτερο ερέθισμα (εντολή μπλε στο σχήμα) κατευθύνεται σε ένα από τα 4 χρώματα-σταθμούς με μπάλες. Οδηγεί (3) την μπάλα προς το ομοίωμα, εκτελεί προσποίηση (4) και με τρίτο ερέθισμα (μπλε στο σχήμα) σουτάρει στο στόχο. 
Είναι σημαντικό η εντολή αυτή να δοθεί όταν αρχίζει η προσποίηση (όχι πολύ νωρίτερα), για να μην έχει πολύ χρόνο διαθέσιμο ο ποδοσφαιριστής. Αν η εντολή αφορά τους 2 στόχους ψηλά (κίτρινο-μπλε) σουτάρει από τα όρια της περιοχής. Αν αφορά τους 2 στόχους χαμηλά, προχωρά στην περιοχή και πλασάρει πριν το πέναλτι χαμηλά στην ανάλογη γωνία.
Εκτέλεση σε 2-3 σετ με 6-8 προσπάθειες ανά σετ, πλήρες διάλειμμα ανά προσπάθεια (60''-90'') και ανά σετ 3'-4'.
Στο 3ο σετ καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθεί τερματοφύλακας.
Δείτε εδώ ενδεικτικό video εκτέλεσης από τη σελίδα Individual Soccer Training-VP στο Youtube.

Δεν υπάρχουν σχόλια: