Δευτέρα 4 Αυγούστου 2025

Βελτίωση τεχνικοτακτικών στοιχείων Ν2&3-Ν6-Ν8-Ν19-Ν10

 Βελτίωση τεχνικών και τακτικών στοιχείων θέσεων για Ν 9, Ν 2&3, Ν 6, Ν 8, Ν 10. 

Α. Μικρή-μεγάλη μεταβίβαση, υποδοχή κατεύθυνσης, οδήγημα, προσποίηση, σέντρα, σουτ και τελική εντός περιοχής. 

Β: Συνεργασία-συγχρονισμός κινήσεων-τοποθετήσεις.

Χώρος άσκησης 1/2 γήπεδο (Εικ.1). Χρόνος άσκησης 12΄ ή με αριθμό επαναλήψεων.  

 Εικόνα 1

Χώρος οργάνωσης και εκτέλεσης της άσκησης

Εικόνα 2


Κίνηση 1: Κάθετη από τον Ν6 στον Ν9, που ξεμαρκάρεται, υποδέχεται και με κίνηση pivot εκτελεί προσποίηση και σουτ εκτός περιοχής.

Εικόνα 3


Κίνηση 2: Μεγάλη πάσα από Ν6 στον Ν2, που ξεμαρκάρεται, υποδέχεται, εκτελεί γρήγορο οδήγημα-σλάλομ και σεντράρει στην περιοχή για τον Ν9, που εκτελεί κίνηση προς το 1ο δοκάρι.


Εικόνα 4


Κίνηση 3: Συνεργασία μέσων, με τον Ν6 να πασάρει στον Ν8, ο οποίος αφού εκτελέσει κίνηση για ξεμαρκάρισμα, υποδέχεται με κατεύθυνση προς τον άξονα, πασάρει στην κίνηση του Ν10, ο οποίος οδηγεί προς την εστία, εκτελεί προσποίηση και σουτ εκτός περιοχής. Σημ. Οι 3 μέσοι αλλάζουν ρόλους μεταξύ τους, ώστε να εξασκηθούν και σε πάσες και σε σουτ κ.α.

Εικόνα 5


Κίνηση 4: Υποομαδική συνεργασία με κάθετη του Ν6 στον Ν9, πίσω πάσα και διαγώνια μεσαία-μεγάλη μεταβίβαση στον Ν2, ο οποίος σεντράρει στην περιοχή, για τους Ν9-Ν8-Ν10, που τοποθετούνται σε τριγωνική διάταξη, για να τελειώσουν την φάση. Σημαντικό ο Ν2 να επιλέξει-σημαδέψει ποδοσφαιριστή, εκτιμώντας την κίνηση τοποθέτησης τους στην περιοχή. 

Σημ.: Τοποθέτηση 1-2 αμυνόμενων που εκτελούν αρχικά παθητική άμυνα, στην κίνηση pivot του Ν9 και στην προσποίηση πριν το σουτ των 6-8-10 και στην συνέχεια αμύνονται κανονικά στη σέντρα σε σχέση 1vs3 ή 2vs3. 








Δεν υπάρχουν σχόλια: