Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Άσκηση σουτ στο 1-4-2-3-1

Οργάνωση:
Χωρίζουμε τους παίκτες σε 2 υποομάδες και τους τοποθετούμε στο δεξιό  και στο αριστερό μισό, όπως στο σχήμα. Η τοποθέτηση είναι σε συγκεκριμένες θέσεις βάση σχηματισμού και τα ομοιώματα οριοθετούν τις θέσεις των αντιπάλων. Η άσκηση μπορεί να εκτελεστεί με καλό ρυθμό από 12-16 παίκτες συνολικά, ενώ απαιτούνται και 2 τερματοφύλακες τουλάχιστον.
Στόχος: Βελτίωση του συνδυαστικού παιχνιδιού, με βάση τις θέσεις των παικτών, που καταλήγει σε σουτ από τον Ακραίο Επιθετικό και τον Επιθετικό Μέσο.
Τοποθέτηση παικτών σε ρόμβο (διαγώνιες σχέσεις και πάσες)
Εκτέλεση: 
Δεξιό μισό (Α): Ο Αμυντικός Μέσος πασάρει κάθετα στον Κεντρικό Επιθετικό, αυτός κάνει πίσω πάσα στον Επιθετικό Μέσο που πασάρει διαγώνια στον χώρο που κινείται ο Ακραίος Επιθετικός, για να υποδεχτεί και να σουτάρει.
Αριστερό μισό (Β): Ο Αμυντικός μέσος πασάρει στον Ακραίο Επιθετικό, ο οποίος τροφοδοτεί τον Κεντρικό Επιθετικό, που παίζει στο χώρο για τον Επιθετικό Μέσο για να σουτάρει.
Οι πάσες ορίζονται στο σχήμα με τα κίτρινα βέλη. Η εναλλαγή των παικτών που είναι κυκλική (περνάνε από όλες τις θέσεις), με τα κόκκινα βέλη.
Εκτέλεση εναλλάξ από δεξιά και αριστερά.
Σημεία προσοχής:
α. Ποιότητα πάσας
β. Υποδοχή
γ. Συγχρονισμός-κινήσεις για ξεμαρκάρισμα και προσφορά
δ. Σουτ
Διάρκεια-Επαναλήψεις: 
2 Χ 8΄ σε 2  σετ με αλλαγή χώρων. Μπορεί και να εκτελεστεί με επαναλήψεις (4-8 σουτ ανά παίκτη), ανάλογα με τον αριθμό των ποδοσφαιριστών και το στόχο.
Πρόοδος: 
α. Εκτέλεση με 2 επαφές
β. Εκτέλεση με 1 επαφή



Δεν υπάρχουν σχόλια: