Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Θεμελιώδεις κανόνες για τερματοφύλακες

Θεμελιώδεις κανόνες για τερματοφύλακες
1.Πηγαίνετε για τα πάντα!

Δεν μπορεί να είστε σε θέση να σταματήσετε κάθε σουτ που έρχεται προς στην εστία σας, αλλά αν κάνετε την προσπάθεια, θα διαπιστώσετε ότι θα αποκρούσετε σουτ που ποτέ δεν θα θεωρούσατε πιθανό. Θα έχετε επίσης την προσωπική ικανοποίηση ότι τουλάχιστον κάνατε την προσπάθεια και οι συμπαίκτες σας θα είναι πιο επιεικής ακόμη και αν δεν τα καταφέρετε.

2.Μετά την απόκρουση-σηκωθείτε γρήγορα!
Αν έχετε πέσει στο έδαφος για να πραγματοποίήσετε μια απόκρουση, σηκωθείτε (πατήστε) στα πόδια σας το συντομότερο δυνατόν. Αναζητήστε γρήγορα την καλύτερη δυνατή θέση ή κατευθύνετε τους συμπαίκτες για να πάρουν μια καλύτερη θέση. Αυτή η πτυχή είναι ιδιαίτερα σημαντική αν είστε τραυματισμένος.
Δεν μπορείτε να ασχοληθείτε με τον τραυματισμό σε μια τέτοια φάση, μπορείτε όμως εφόσον η μπαλα έχει απομακρυνθεί από την περιοχή σας και είναι στην κατοχή της ομάδας σας. Αυτό θα αυξήσει την εμπιστοσύνη των συμπαικτών σας σε εσάς.
3.Μην προσπαθείτε με μισή καρδιά ---Δώστε 100%!
Κάθε φορά που προσπαθείτε να πραγματοποιήσετε μια απόκρουση κάντε το με όλη σας την δύναμη. Δώστε όλες τις ικανότητες και την ενέργειά σας. Αν η προσπάθειά σας δεν είναι στο 100% αλλά κάπου στη μέση, θα χάσετε αποκρούσεις και είναι πιθανό να τραυματιστείτε.

4.Επικοινωνείστε-μιλήστε δυνατά!
Πρέπει συνεχώς να δίνετε οδηγίες όταν η ομάδα σας αμύνεται. Όταν η ομάδα σας είναι στην επίθεση, ελάτε στην κορυφή της περιοχής σας ή λίγο πιο πίσω και μιλήστε-κατευθύνετε-υποστηρίξτε τους συμπαίκτες σας. Να προσφέρετε υποστήριξη στους αμυντικούς σας, αν χρειαστεί να γυρίσουν την μπάλα σε σας. Να συμμετέχετε διανοητικά σε ολόκληρο το ματς, δεν έχει σημασία που είναι η μπάλα.

5.Όχι δικαιολογίες! Όχι γκρίνιες! Προσηλωθείτε στον αγώνα.
Αν δεχτείτε ένα γκολ, αν εκτελείτε ένα κόρνερ εις βάρος σας ή ένα σουτ πλησίασε τόσο πολύ στην εστία σας, ΜΗΝ φωνάζετε στους συμπαίκτες σας, ακόμα και αν είναι λάθος τους. ΜΗΝ κουνάτε το κεφάλι σας αποδοκιμάζοντας. ΜΗΝ χτυπάτε το γρασίδι ή τα γκολπόστ, αν ήταν λάθος σας. Κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν είναι ώρα για ξεσπάσματα ή για να ψάχνετε δικαιολογίες. Όταν τελειώσει ένα παιχνίδι, είναι πλέον ιστορία. Πιθανόν να ακολουθούν πολλά ακόμα για να ολοκληρωθεί ένα πρωτάθλημα. Εστιάστε στο επόμενο ματς!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να εφαρμόσει κάθε τερματοφύλακας !!!