Παρασκευή, 2 Μαΐου 2008

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΣΤΟΧΟΣ:Δύναμη-Ειδική αντοχή-Τακτική.
ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ
10΄οδήγημα μπάλας στην περίμετρο σε αργό ρυθμό(βελτίωση αερόβιας ικανότητας και τεχνικής).Διατάσεις .
10΄συναρμογή
Τοποθετούμε 8 στεφάνια στο έδαφος.Τρέξιμο προς τα εμπρός με 2 επαφές σε κάθε στεφάνι (αριστερό-δεξί πόδι).
Τοποθετούμε διαδοχικά στο έδαφος 5 έως 8 ράβδους σε κοντινή απόσταση η μία με την άλλη.Ο κάθε παίκτης περνάει τρέχοντας πάνω από τις ράβδους με άλματα, σκίπινγκ, με γόνατα ψηλά, με πλάγια βήματα κ.α.
Διατάσεις.
Σύνολο 25'.

ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ

1. Αγωνιστικό παιχνίδι διάρκειας10΄με 3 επαφές από περιοχή σε περιοχή, με ένα παίκτη στο κέντρο(εντός του κύκλου) που παίζει με μία επαφή.Ο παίκτης αυτός αλλάζει ανά 3΄. Στόχος μας είναι οι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιούμε στο κέντρο(άξονα) του γηπέδου να συνηθίσουν να μοιράζουν γρήγορα την μπάλα.
Οι τερματοφύλακες στη μία εστία δουλεύουν μόνοι τους.
2. Σε 3 γκρουπ: Τα 2 γκρουπ αγωνιστικό παιχνίδι σε χώρο 30χ50, το άλλο γενική δύναμη (σε ζευγάρια-ασκήσεις κοιλιακών,ραχιαίων, τετρακεφάλων, δικεφάλων,προσαγωγών,στήθους, πλ.κοιλιακών,ακρ.ποδιού.
Σύνολο 25’,εναλλαγή κάθε 8΄.
3. Τακτική άμυνα-επίθεση: Στήσιμο-κάλυψη συμπαικτών. Μοίρασμα χώρου.
Κίνηση επιθετικών και μέσων(δημιουργία χώρων- στηρίγματα). Χρόνος 15΄.
4. Αγωνιστικό παιχνίδι ελεύθερης μορφής σε όλο το γήπεδο 20'.
ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
3 στροφές χαλαρό τρέξιμο με συζήτηση.
Διατάσεις κύριων μυικών ομάδων.

Σημ: Η προπόνηση αφορά αγωνιστική περίοδο για ερασιτεχνική ομάδα Α' τοπικής κατηγορίας ή Περιφερειακού και γι΄ αυτό περιέχει διαφορετικά προπονητικά αντικείμενα και ανάλογα τον αριθμό των προπονήσεων τοποθετείται Δευτέρα ή Τρίτη.

1 σχόλιο:

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΒΑΣΙΛΗ .ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 1-2. ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΣΚΕΨΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΤΟ ΒΛΟΓΚ ΜΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ.ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ.