Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

3vs3 Άσκηση Επιθετικής-Αμυντικής Συνεργασίας και Μετάβασης

Περιγραφή:
Αγωνιστικό παιχνίδι που ξεκινάει από 2vs1, μεταβάλλεται σε 2s2 και καταλήγει σε 3vs3. Εξελίσσεται στον κεντρικό άξονα σε χώρο περίπου μήκους 45 μ. (σε 3 ζώνες 15 Χ 25) Χ 25 μ. πλάτος.

Άσκηση που μπορεί να βελτιώσει τη συνεργασία των παικτών του κεντρικού άξονα κυρίως (κεντρικοί αμυντικοί, αμυντικοί επιθετικοί μέσοι, κεντρικοί επιθετικοί), σε επιθετική και αμυντική λειτουργία και μεταβάσεις. 
Εκτέλεση άσκησης:
Η άσκηση ξεκινά στην πρώτη ζώνη (κοντά στο κέντρο), με μια αγωνιστική κατάσταση 2vs1 σε επιθετική υπεραριθμία και οι επιτιθέμενοι (μπλε) προσπαθούν να περάσει ο ένας απ΄ αυτούς, στην επόμενη ζώνη, με κατοχή της μπάλας (στην πρώτη ζώνη παραμένουν ένας κόκκινος και ένας μπλε ποδοσφαιριστής).
Στη δεύτερη ζώνη έχουμε πλέον,  μια νέα αγωνιστική κατάσταση 2vs2 και στόχο να μπορέσουν οι επιτιθέμενοι, να περάσουν στην τρίτη ζώνη (περιοχή πέναλτι) και να βρεθούν σε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα (οι αμυνόμενοι δεν ακολουθούν στην περιοχή σε αυτή την περίπτωση). Αν οι αμυνόμενοι (κόκκινοι) στη δεύτερη ζώνη κερδίσουν την μπάλα, ενεργοποιούνται και οι άλλοι 2 ποδοσφαιριστές και έχουμε μια αγωνιστική κατάσταση 3vs3, που εξελίσσεται σε παιχνίδι και στις 3 ζώνες. Η μπλε ομάδα σκοράρει στην εστία με τον τερματοφύλακα και η κόκκινη στις 2 μικρές εστίες.
Οργάνωση: 
Κανονική εστία, 2 μικρές εστίες, 12 μπάλες, διακριτικά φανελάκια, πιατάκια οριοθέτησης. Οι υποομάδες μπορούν να αλλάζουν είτε με χρόνο, είτε αν επιτευχθεί γκολ, είτε αν η μπάλα βγει εκτός χώρου παιχνιδιού. Εξαρτάται από την περίοδο που βρισκόμαστε και το στόχο. Απαιτούνται τουλάχιστον 12 ποδοσφαιριστές (4 υποομάδες των 3) και 1 τερματοφύλακας, αλλά μπορούν φυσικά να πάρουν μέρος περισσότερες υποομάδες παικτών. 
Σημεία προσοχής: 
Δημιουργήστε υποομάδες συνεργασίας με βάση το σχηματισμό και τις πραγματικές θέσεις των παικτών σας π.χ. σε σχηματισμό 1-4-3-3 τοποθετήστε μαζί 2 κεντρικούς αμυντικούς και 1 αμυντικό μέσο εναντίον 1 επιθετικού και 2 εσωτερικών (επιθετικών) μέσων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: