Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Άσκηση σχηματισμού με έμφαση στη μονομαχία και το τελείωμα φάσης

 

Άσκηση προπόνησης κινήσεων και συνεργασίας με βάση το σχηματισμό, που περιλαμβάνει οδήγημα, πάσα 1-2, μεσαία μεταβίβαση και μονομαχία. Μπορεί να ολοκληρωθεί με τετ-α-τετ, σουτ ή μονομαχία, όπως στο σχήμα. Εκτέλεση εναλλάξ και από τις 2 πλευρές. 

Οργάνωση-Εκτέλεση: Στο μισό γήπεδο δημιουργούμε τους σταθμούς που φαίνονται στο σχήμα παραπάνω. Ο ποδοσφαιριστής Α ξεκινά με οδήγημα αρχικά ελεύθερο και στη συνέχεια σε μορφή σλάλομ. Ο ποδοσφαιριστής Β παρακολουθεί (οπτική επικοινωνία), συγχρονίζει την κίνησή του και μόλις βγει από το σλάλομ, προσφέρεται για πάσα, εκτελώντας μια μικρή κίνηση ξεμαρκαρίσματος, σε σχέση με το ομοίωμα. Ο  ποδοσφαιριστής Α εκτελεί 1-2 με τον ποδοσφαιριστή  Β και ''αλλάζει'' παιχνίδι με διαγώνια μεσαία μεταβίβαση στον ποδοσφαιριστή Γ, που επίσης την κατάλληλη στιγμή, ελευθερώνεται και προσφέρεται για πάσα. Ο ποδοσφαιριστής Γ με υποδοχή κατεύθυνσης, κινείται προς την εστία για να σκοράρει, προσπαθώντας να αποφύγει αρχικά τον αμυνόμενο Δ. Αν ο Δ κερδίσει την μπάλα στην μονομαχία, μπορεί να σκοράρει στην μικρή εστία. Σειρά για εκτέλεση παίρνει η αριστερή πλευρά, με τον ποδοσφαιριστή Ε, να ξεκινά με οδήγημα επίσης.

Πρόοδος-παραλλαγές: 1. Απόσταση-θέση σταθμών 2. Κυκλική εναλλαγή ποδοσφαιριστών 3. Επιτιθέμενοι (μπλε)-αμυνόμενοι (κόκκινοι).
Σημ.: Δείτε την αρχική μορφή της άσκησης σε παλιότερη ανάρτηση πατώντας εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια: