Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Rondo 7vs4+4 για 1-4-3-3


Αγωνιστικό παιχνίδι σε μορφή rondo για εκπαίδευση των 3 μέσων στο 1-4-3-3, εναντίον σχηματισμών με 4 μέσους. Το παιχνίδι εξελίσσεται σε χώρο όπως δείχνει το σχήμα, με ένα εσωτερικό τετράγωνο διαστάσεων 20 Χ 20 μ. και ένα μεγαλύτερο εξωτερικό που κινούνται τα στηρίγματα για την κόκκινη ομάδα και οι παίκτες στόχοι για την μπλε ομάδα.

Στο μικρό εσωτερικό τετράγωνο, οι 3 μέσοι (κόκκινοι) με τη βοήθεια 4 εξωτερικών παικτών (1 κεντρικός αμυντικός, 2 ακραίοι αμυντικοί και 1 επιθετικός) προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχο της μπάλας. Συνεργάζονται μεταξύ τους και μεταφέρουν την μπάλα στους εξωτερικούς (σε βάθος-κάθετη πάσα και σε πλάτος-αλλαγή πλευράς). 

Αν οι 4 αντίπαλοι μέσοι (μπλε) κερδίσουν την μπάλα, προσπαθούν να τροφοδοτήσουν ένα από τους 4 εξωτερικούς συμπαίκτες τους στις γωνίες (επιθετική μετάβαση)
Κανόνες: Οι εξωτερικοί δεν αλλάζουν την μπάλα μεταξύ τους. Ισχύει ο κανόνας της αρνητικής μετάβασης και για τις 2 ομάδες: Άμεση πίεση για να αποτρέψουν την επιλογή προς εξωτερικό παίκτη, όταν χαθεί η κατοχή της μπάλας. Ανάλογα το επίπεδο μπορούμε να δώσουμε στόχους: Γκολ με συγκεκριμένο αριθμό σε επιτυχημένες πάσες-Γκολ σε επιτυχημένη μεταφορά από εξωτερικό σε εξωτερικό, αν ακουμπήσουν μπάλα και οι 3 εσωτερικοί.
Παραλλαγές: α. Εκτέλεση σε σετ με αλλαγή ρόλων στις 2 τετράδες των μπλε β. Ο εξωτερικός μπλε που δέχεται μπάλα αλλάζει ρόλο (εισέρχεται στο εσωτερικό τετράγωνο) με το συμπαίκτη του που τον τροφοδότησε 
Σημ.: Αλλάζοντας θέση στις 4άδες των εξωτερικών, εκπαιδεύουμε την 4άδα των μέσων μας σε ανάλογο σχηματισμό, ο οποίος έχει υπεραριθμία στον άξονα π.χ. 1-4-4-2 με ρόμβο. 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: