Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ενδεικτικό Ασκησιολόγιο Επιθετικής Τακτικής Σχηματισμού 1-4-2-3-1


Ενδεικτικό ασκησιολόγιο επιθετικής τακτικής 1-4-2-3-1
Ο σχηματισμός 1-4-2-3-1 (σχ.1)είναι  από τους πιο ενδιαφέροντες και συχνά χρησιμοποιούμενους στην εποχή μας. Κύριο χαρακτηριστικό του η ύπαρξη ουσιαστικά 4 γραμμών, που δίνει πιο ξεκάθαρους ρόλους στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Προσφέρει τη δυνατότητα για πολλές βοήθειες ανάμεσα στις γραμμές και σιγουριά για ένα καλό αμυντικό παιχνίδι, καθώς όταν η άμυνά μας είναι οργανωμένη έχουμε ένα σχηματισμό 1-4-5-1 (σχ.2) ιδιαίτερα συμπαγή, ενώ και η ύπαρξη 2αμυντικών μέσων, μας εξασφαλίζει προστασία όταν η μπάλα χαθεί και η άμυνά μας είναι ΄΄ανοικτή΄΄.  Ωστόσο και επιθετικά δίνει πολλές λύσεις, τόσο απέναντι σε μια οργανωμένη άμυνα αλλά κυρίως σε παιχνίδι αντεπιθέσεων. Με το επιθετικό κομμάτι του σχηματισμού θα ασχοληθούμε σε αυτό το άρθρο, δίνοντας κάποιες γενικές εικόνες και ενδεικτικό ασκησιολόγιο για την επίτευξη και βελτίωση των τακτικών στόχων και απαιτήσεων. Στη ροή του παιχνιδιού εύκολα μετατρέπεται σε1-4-1-4-1 (σχ.3) ή 1-4-3-3 (σχ.4) και 1-4-4-2 (σχ.5) ανάλογα με τα καθήκοντα,τις μετατοπίσεις των παικτών και τις τακτικές κινήσεις που επιδιώκουμε.


 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ https://acrobat.com/app.html#d=N8egygseF6lXUsFe4dK0cw

Σημ.: Το άρθρο έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα ''Προπονητικά Νέα''
Συντάκτης: Βασίλης Παπαδάκης

2 σχόλια:

ΔΕΔΕΛΕΤΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

kirie papadaki xerome pragmatika gia ayto pou kanete kai sas axizoun polla sinxaritiria.xerome pou anthropoi morfomenoi asxolounte me to podosfairo dioti o xoros mas einai gematos apo agrammatoys kai anidikeytoys.kai prokeite gia egklima otan ekini asxolounte me tis akadimies kai ta mikra pedia.signomi gia th grafi mou apla eimai biastikos.einai h proti fora poy mpeno sth selida sas kai na eiste sigoyros oti tha parameino kai tha enimeronome

Vasilis είπε...

Ευχαριστώ Κώστα, απλά όμως κάνω κάτι που μου αρέσει πολύ. Εύχομαι και σε σένα καλή δύναμη και με την ενασχόληση σου με τις ακαδημίες πλεον, να βοηθήσεις το ποδόσφαιρο της Ιεράπετρας και όχι μόνο. Πρέπει να αγαπάμε αυτό που κάνουμε, η γνώση υπάρχει και όποιος θέλει την ανακαλύπτει!