Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

''Η εξειδίκευση της ποδοσφαιρικής προπόνησης με βάση τον ποδοσφαιριστή''


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Απριλίου 2020, το webinar ''Εξεδίκευση της ποδοσφαιρικής προπόνησης με βάση τον ποδοσφαιριστή'', με τη συμμετοχή προπονητών από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο να είναι εντυπωσιακή, καλύπτοντας το όριο συμμετοχών. Παρουσιάστηκαν οι άξονες της εξειδικευμένης προπόνησης, με το πρώτο μέρος της παρουσίασης να αφορά την προπόνηση της ομάδας και το δεύτερο μέρος την ατομική προπόνηση του ποδοσφαιριστή,  μέσα από ασκήσεις που εστιάζουν στη θέση του.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αναλύθηκε ο τρόπος προπόνησης, με βάση τα χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή και της ομάδας, σε περιεχόμενα φυσικής κατάστασης, τακτικής και ατομικής προπόνησης.

Παρατέθηκε ενδεικτικό ασκησιολόγιο, που κυρίως είχε στόχο να δώσει στον προπονητή ώθηση να προσαρμοστεί στις συνθήκες της ομάδας του και μέσα από αυτές, να σχεδιάσει την προπόνηση του.

Ακολούθησε συζήτηση βασισμένη σε ερωτήσεις και τοποθετήσεις των προπονητών, η οποία όπως και σε όλες τις προηγούμενες εισηγήσεις, περιείχε ουσιαστικές τοποθετήσεις και διάλογο σε ποικιλία θεμάτων προπονητικού ενδιαφέροντος. 
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνάδελφους προπονητές για τη συμμετοχή και τα θετικά τους σχόλια. Η γνώση και οι εμπειρίες πρέπει να μοιράζονται! Μόνο τότε υπάρχει εξέλιξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: