Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

4 ομάδες-4 εστίες

Η παρακάτω άσκηση είναι σχεδιασμένη για να εξασκηθούν ταυτόχρονα τόσο η επιθετική όσο και η αμυντική δρστηριότητα. Δίνεται έμφαση στ0 1:1 αρχικά με όλες τις αρχές της ατομικής τακτικής αμυνόμενου και επιτιθέμενου, αλλά και των υποομάδων στη συνέχεια, αφού γίνεται 2:2 και 3:3 και δουλεύουμε επιθετική και αμυντική τακτική των υποομάδων.
Η μορφή της άσκησης επιτρέπει τον έλεγχο ( κατεύθυνση-διόρθωση) όλων των ποδοσφαιριστών, από τον προπονητή. Σημαντικό είναι επίσης ότι οι όποιες ''επεμβάσεις'' του προπονητή, ακούγονται από όλους τους ποδοσφαιριστές.
Οργάνωση:
1. 20 ποδοσφαιριστές σε 4 υποομάδες των 5 (4 έως 6)
2. Αγωνιστικός χώρος 30χ30 με 4 κανονικές εστίες
Κοουτσάρισμα:
Αντιμέτωπες είναι οι απέναντι ομάδες. Κάθε ομάδα παρατάσεται στην γραμμή της εστίας της. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί προσπαθούν να αποκρούσουν την μπάλα χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους. Αν κάποιος''βγει''από τη γραμμή τέρματος υπάρχει παράβαση (πέναλτυ). Ξεκινάμε με τη μορφή του 1:1 και στη συνέχεια πάμε στο 2:2 και 3:3.
Το 1:1 μπορεί να γίνεται και ταυτόχρονα αν θέλουμε.
Έμφαση:
1 εναντίον 1: Οδήγημα-προσποίηση-τελείωμα φάσης από τον επιτιθέμενο. Σωστή κίνηση-θέση σώματος και αποφασιστικότητα αμυνόμενου.
2 εναντίον 2 και 3 εναντίον 3: Συνεργασία και κίνηση στην επίθεση ( 1-2, overloap, crossover κ.α.). Άμυνα χώρου, πίεση στη μπάλα, αμυντικό βάθος(κάλυψη συμπαίκτη) κ.α.
Σημ.: Η άσκηση εντάσεται στην κατηγορία της ειδικής αντοχής με σημαντικά βέβαια τακτικά ωφέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: